Pedicure -en Voetreflexmassagepraktijk Papendrecht

"Professionele voetzorg bij u aan huis"

Bekijk nu de webshop!

Voetreflexologie

Wat houdt Voetreflexologie in?....

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze waarbij het uitgangspunt is dat het hele lichaam zich weerspiegelt in reflexzones onder de voeten. Het werd 3000 jaar geleden al toegepast in China, India en Egypte.

Er wordt uit gegaan van een holistische visie, namelijk dat lichaam en geest één geheel zijn. Ontstaat hierin een disbalans dan zal je lichaam dat aangeven door middel van uiteenlopende klachten.

Voetreflexologie richt zich op het herstellen van een natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest, waardoor klachten kunnen afnemen of verdwijnen. Tijdens een voetreflexmassage wordt er druk uitgeoefend op de reflexzones onder de voeten d.m.v. strijken, kneden en kloppen. Op die manier wordt de doorbloeding, zuurstofvoorziening en energiedoorstroming van bepaalde organen en lichaamsdelen bevorderd.`

Het gevolg is dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en de balans zich herstelt. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Wat kan ik voor u doen?

Afhankelijk van het doel waarvoor u komt kunt u kiezen voor een voetreflexbehandeling of een voetreflex ontspanningsmassage.

Voetreflexbehandeling

Indien u met een gerichte klacht komt, dan wordt de massage gericht op die klacht. Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw klacht, onderzoek ik uw voeten waarbij ik op zoek ga naar gebieden die extra aandacht vragen. Vervolgens ontvangt u een massage. Er volgen meerdere behandelingen om de klacht te doen verminderen of te laten verdwijnen.

De eerste afspraak duurt ca. 90 minuten en kost 50 euro.

Iedere volgende afspraak duurt ca. 60 minuten en kost 35 euro.

Voetreflex ontspanningsmassage

Deze massage is geschikt wanneer u géén specifieke klacht heeft maar even lekker wilt ontspannen en tot rust wilt komen; een ware weldaad voor lichaam en geest! Deze massages zijn losstaande behandelingen welke u zo vaak kunt ontvangen als u wilt.

Een ontspannende voetreflexmassage duurt ca. 30 minuten en kost 30 euro.

Een heerlijk verwenmoment voor uzelf maar ook leuk om cadeau te geven!

LET OP: Ik geef de massage bij u aan huis …alléén in Papendrecht.

De prijzen van mijn behandelingen zijn aangepast aan het moment waarop ik mij bevind in mijn studie (momenteel 2e jaar).

Wanneer voetreflexologie?!...

Voetreflexologie kan worden ingezet voor de behandeling van specifieke lichamelijke, maar ook emotionele klachten, zoals;

Voetreflexologie is geschikt voor iedereen en alle leeftijden. Voor zowel acute als chronische klachten. Staat uw klacht er niet bij? Neem gerust contact met mij op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Is voetreflexologie ook geschikt als ik geen klachten heb?

Jazeker, ook als u geen klachten hebt is een ontspannende voetreflexmassage aan te raden! Het werkt preventief en is een mooie manier om lichaam en geest gezond en in balans te houden.

Wanneer géén voetreflexmassage?

Massages worden niet gegeven bij koorts, trombose, open wonden, besmettelijke huidaandoeningen en zwangerschappen voor de 12e week.

Waar u aan moet denken…

Tijdens de behandeling masseer ik tot net boven de knie. Houd er rekening mee dat u iets aan hebt dat ver genoeg omhoog kan. Behandeling in ondergoed kan ook. U ligt tijdens de behandeling namelijk onder een dekentje.

*In verband met Covid-19 wil ik u vragen of u zelf voor een hoeslaken, grote handdoek, (fleece-)deken en evt. hoofdkussentje wilt zorgen. Ik behandel u niet wanneer u Covid-19 gerelateerde klachten heeft zoals hoesten, niezen, benauwdheid en koorts, of wanneer iemand in uw huishouden dat heeft. Ik wil u vragen onze afspraak dan te annuleren. Uiteraard behandel ik ook niet wanneer ikzelf (of mensen in mijn huishouden) dergelijke klachten hebben.

Goed om te weten

Het is belangrijk te weten dat voetreflexologie nooit een vervanging of alternatief is voor reguliere geneeskunde. Het is een waardevolle aanvulling die bijdraagt aan een goed en gezond herstel van uw lichaam. Twijfelt u zelf, raadpleeg dan altijd eerst de (huis)arts. Wanneer ik tijdens mijn behandelingen denk dat daar aanleiding toe is, zal ik u adviseren de huisarts te raadplegen.

“Het was heerlijk!”

“Mijn hoofd is nog steeds een beetje leeg…heerlijk!”

“Wat me het meeste op is gevallen is dat ik de nachten erna niet in de nacht eruit hoefde om te plassen. Normaal plas ik rond 4 uur en moet ik om 7 uur ook weer heel nodig. Ook tot nu toe geen blaaskrampen meer gehad”

“Ik heb daarna heerlijk geslapen”

“Hartkloppingen zijn minder”

*Scroll opzij om meer reacties te zien!

Let op!... belangrijke wijzigingen!

Pedicure -en Voetenreflexmassagepraktijk Papendrecht draagt sinds kort de naam `Via Voeten`, en geeft de behandelingen nu in een nieuwe praktijkruimte. Er wordt dus niet meer bij u aan huis behandeld!

On nieuwe adres is;
Via voeten,
Constantijn Huygenslaan 43h
Papendrecht